Föreläsningar
Ibland har vi lust att hålla med Askungen i dom välkända tankebanorna om en bal på slottet…

 

 

En föreläsning på jobbet kan vara fruktansvärt långtråkig, dötrist,
tråkig, meningslös… eller alldeles, alldeles underbar!”

Om du funderar en stund på vad som skulle utgöra skillnaden för dig mellan en dötrist eller alldeles underbar föreläsning, vad kommer du fram till? Kanske tänker du (som vi gör) att det handlar om många saker. Energi och engagemang, kunskap, intressant ämne, bra pedagogik och skarpa retoriker. Självklart, vi håller med! 

 

Men till sist tror vi att det handlar ännu mer om vad föreläsningen gör med dig. Om den påverkar din framtid. Om du fick tillfälle att komma fram till nya insikter, tydlig riktning och avgörande beslut. Om du fick med dig verktyg för att forma ditt fortsatta Ledarskap.

Det är vad vi siktar på, förbereder oss för och vågar utlova när du bokar en föreläsning med Magnus och Kim!

 

Alla ämnen och team i vår podcast är ett utmärkt bibliotek att bläddra i för att få uppslag till föreläsningar som kan passa er situation och behov. Vi utformar vårt bidrag efter era önskemål. Här kommer några exempel på ämnen för föreläsningar som vi gör regelbundet i olika sammanhang.

OMGIVEN AV MÄNNISKOR
– ta fram ledaren inom dig

Du kommer alltid att vara omgiven av människor som kräver något mer av dig och ditt ledarskap. Hur gör du för att möta den utmaningen och hur kan du plocka fram mer av ledaren inom dig? Ledarskap handlar om dig och ledarskap handlar om andra!

 

 

ATTRAKTIVT LEDARSKAP
”Folk säger inte upp sig från sitt jobb, de säger upp sig från sin chef”

Ledarskapets attraktionskraft har visat sig avgörande när det gäller att knyta till sig och behålla nyckelkompetenser. Vad är det som gör ditt ledarskap attraktivt för medarbetare såväl som för ledningen, och hur kan du träna det?

ATT HANTERA STRESSADE PERIODER

Alla möter perioder av stress, men hur kan du på bästa sätt hantera en sådan period? Vi tar upp och tränar på ett antal praktiska verktyg som du kan tillämpa under stressade perioder. Det finns också goda anledningar till att prata om stress ur ett positivt perspektiv. Vissa forskare visar nämligen att vår rädsla för stress ofta är farligare än själva stressen i sig.

 

 

 

Effektiva team
– att leda ett team som utvecklas.

Att arbeta i team är något som nästan alla har erfarenhet av. Men inte alla vet vad det är som händer när man sätter samman en grupp av människor till att utgöra ett team. Men du behöver inte överraskas, du kan vara förberedd! Dessutom visar forskning att insikten om hur ett team utvecklas tydligt ökar teamets förmåga att prestera.

MAGNUS OCH KIMS MÅLSKOLA
– att sätta upp mål är en sak, att nå dem är en annan!

Att sätta upp mål är en process, att nå dem är en annan. Oavsett om du är nybörjare eller rutinerad i fråga om att sätta upp personliga mål så är vårt mål att hjälpa dig att inte bara sätta upp mål, utan också nå dem! Många gör misstaget att förväxla sina mål med morgondagens ”to do list”. Det är inte samma sak, men i bästa fall leder det du gör varje dag till att du lite längre fram når dina mål.

PERSONLIGT LEDARSKAP
– vinnande vanor

Många av oss brottas med att göra oss av med våra dåliga vanor. Kanske blir du besviken om vi påstår att det inte går! Vanor kan inte tas bort, med de kan ersättas med nya! För att medvetet kunna ersätta en vana med en ny är det bra att känna till vanornas tre beståndsdelar: trigger, handling och belöning. Att byta en dålig vana mot en god vana är den snabbaste vägen till framgång!

 

COACHANDE LEDARSKAP
– positiv organisationskultur

Önskar du medarbetare som tänker själva, ser uppgiften klart och gärna presenterar målorienterade lösningar med eget ansvar? Då är det mycket som talar för att du ska satsa på att utveckla ett coachande ledarskap. Ett coachande förhållningssätt ger dig verktygen att leda medarbetare till fortsatt utveckling även från ett redan positivt utgångsläge. Som coachande ledare kan du behöva några stabila verktyg att plocka fram för att ge bränsle till samtalet med dina medarbetare. I föreläsningen delar vi med oss av våra favoritverktyg som vi gärna använder i våra uppdrag.